ΤΜΗΜΑ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 

 

 

 • Ιστορικό

   

  To τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας (πρών Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας) έχει μακρόχρονη πορεία που ξεκινάει απο την ίδρυση του τμήματος Δημοσίων Σχέσεων το 1999.

  Η ιδέα για το τμήμα Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας ξεκίνησε ώστε αυτό να είναι ένα τμήμα μοναδικό σε επίπεδο ελληνικής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Η συζήτηση για ένα δεύτερο τμήμα στην Καστοριά ξεκίνησε το 1997 από μια ομάδα καθηγητών υπό την επίβλεψη του κ. Γιαννά Πρόδρομου. Οι ομάδα των καθηγητών αυτών, στα πλαίσια για τη διεύρυνσης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην όποια το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων ζητούσε διάφορα επιστημονικά αντικείμενα, συνέταξαν μια έκθεση το 1998 και πρότειναν την ίδρυση του τμήματος Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας και την κατέθεσαν στο αρμόδιο Υπουργείο.

   

  Η έκθεση Σκοπιμότητας αξιολογήθηκε και εγκρίθηκε από την αρμόδια επιτροπή του Υπουργείο Παιδείας ώστε να προχωρήσει η ίδρυση του τμήματος για το Α Ακαδημαϊκό έτος 1999-2000.

  Από την σύλληψη της ιδέας μέχρι σήμερα το τμήμα επιδίωξε να διατηρήσει και να αυξήσει τις καλές σχέσεις με τους επαγγελματικούς φορείς στο χώρο των Δημοσίων Σχέσεων. Επίσης επιδίωξε την ένταξη προγραμμάτων Erasmus για την ανταλλαγή φοιτητών και καθηγητών με συνεργαζόμενα ιδρύματα της Ευρώπης.

  Μέχρι σήμερα το τμήμα έχει διοργάνωση εκδηλώσεις εκπαιδευτικού και ακαδημαϊκού χαρακτήρα προς όφελος των φοιτητών /τριών και της ευρύτερης κοινότητας. Επίσης το τμήμα από το 2001 συνδιοργανώνει με την Εταιρεία Δημοσίων Σχέσεων Βορείου Ελλάδος τα ετήσια Συμπόσια Δημοσίων Σχέσεων, τα οποία κάθε δύο χρόνια πραγματοποιούνται στην Καστοριά. Πιο συγκεκριμένα τα συμπόσια, συνέδρια και ημερίδες που έχουμε οργανώσει και συμμετάσχει είναι τα εξής:

  • Οργάνωση Συνεδρίου «Δημόσιες Σχέσεις και Επικοινωνία στο 2000» στην Καστοριά 5-6 Νοεμβρίου 1999. Οργάνωση: ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας Παράρτημα Καστοριά Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων & Επικοινωνίας. Συνδιοργανωτές: Ένωση Εταιριών Δημοσίων Σχέσεων Ελλάδος και Σύνδεσμος Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων
  • Συμμετοχή στο 3 ο Συμπόσιο Εφαρμοσμένων Δημοσίων Σχέσεων 3-4 Ιουνίου 2000 στην Έδεσσα, με ομιλία του Καθηγητή και Προϊσταμένου του τμήματος κ. Γιαννά Πρόδρομου με θέμα «Η Εκπαίδευση στις Δημόσιες Σχέσεις σε πανεπιστημιακό επίπεδο». Οργάνωση: Εταιρεία Δημοσίων Σχέσεων Βορείου Ελλάδας.
  • 4 ο Συμπόσιο Εφαρμοσμένων Δημοσίων Σχέσεων 8-9 Ιουνίου 2001 στη Θεσσαλονίκη. Συνδιοργάνωση: Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας και η Εταιρεία Δημοσίων Σχέσεων Βορείου Ελλάδος.
  • Συμμετοχή στο Money Show 19-20 Μαΐου 2001 στην Καστοριά.
  • Συμμετοχή στο συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στην Σμύρνη της Τουρκίας στης 22-25 Απριλίου 2002, με την συμμετοχή φοιτητών του τμήματος μας καθώς και φοιτητών από το Τμήμα Δημοσιογραφίας και μμε του ΑΠΘ και φοιτητών από τα Πανεπιστήμια της Τουρκίας.
  • 5 ο Συμπόσιο Δημοσίων Σχέσεων «Επιστημονική Διημερίδα» 1-2 Ιουνίου 2002 στην Καστοριά. Συνδιοργάνωση: Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας Παράρτημα Καστοριάς ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας και η Εταιρεία Δημοσίων Σχέσεων Βορείου Ελλάδος, καθώς και το CERP STUDENTS GREECE.
  • Συμμετοχή στο κύκλο σπουδών του Ελεύθερου Ανοιχτού Πανεπιστημίου του Δήμου Ορεστίδος του Νομού Καστοριάς το 2003, με θέμα «Επικοινωνία Δημόσιες Σχέσεις & Μάρκετινγκ, με ομιλία του Καθηγητή και Προϊσταμένου του τμήματος κ. Γιαννά Πρόδρομου με θέμα «Δημόσιες Σχέσεις στην Ελλάδα και η Συμβολή του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.
  • Διεθνές Συνέδριο 6-7 Ιουνίου 2003 στην Καστοριά με θέμα «Το Πολιτικό Μάρκετινγκ στην Ελλάδα». Οργάνωση: Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων & Επικοινωνίας και η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Καστοριά.
  • 6 ο Συμπόσιο Εφαρμοσμένων Δημοσίων Σχέσεων 18-19 Οκτωβρίου 2003 στη Θεσσαλονίκη. Συνδιοργάνωση: ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας τμήμα Δημοσίων Σχέσεων και επικοινωνίας και η Εταιρεία Δημοσίων Σχέσεων Βορείου Ελλάδος.
  • 7 ο Συμπόσιο «Χορηγία και Προβολή Ολυμπιακών Αγώνων 2004» 7-8 Μαΐου 2004 στην Καστοριά. Συνδιοργάνωση: Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας και η Εταιρεία Δημοσίων Σχέσεων Βορείου Ελλάδος.
  • Συνεργασία στην ημερίδα για τον Τουρισμό στο Δήμου Ορεστίδος 27 Μαρτίου 2004.
  • Τέλος το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας θα διοργανώσει στις 31 Μαρτίου έως 3 Απριλίου 2005 στην Καστοριά, Διεθνές Συνέδριο για το Πολιτικό Μάρκετινγκ και τη Δημοκρατία.
  • Το τμήμα κατά το διάστημα Σεπτεμβρίου του 1999 μέχρι το Αύγουστο του 2004, χρηματοδοτήθηκε κατά 75% από κεφάλαια της ΕΕ (ΕΠΕΑΚ) και κατά 25% από χρήματα του ελληνικού δημοσίου. Από το Σεπτέμβριο του 2004 και μετά το τμήμα χρηματοδοτείται αποκλειστικά για την λειτουργία του από εθνικούς πόρους.

   Τέλος το τμήμα είναι θεσμικό μέλος EUPRERA από το 2001. Η European

   Public Relations Education Research Associations (EUPRERA) είναι ένας Ευρωπαϊκός Οργανισμός Εκπαίδευσης και Ερευνάς στις Δημόσιες Σχέσεις ο οποίος προωθεί την έρευνα και την βιβλιογραφία στις Δημόσιες Σχέσεις

Ιστοσελίδα Τμήματος  http://cdm.uowm.gr

ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας http://www.teiwm.gr

Ηλεκτρονική Γραμματεία  https://students.uowm.gr/

Ηλεκτρονική Τάξη http://kastoria.teiwm.gr/edetclass

Email Καθηγητών:https://cdm.uowm.gr/2018/03/mails_2018-2019/

ΕΥΔΟΞΟΣ http://eudoxus.gr

Ακαδημαϊκές ταυτότητες 

http://academicid.minedu.gov.gr

 

Τηλ : 2467440020 & 2467440022

 

Email: sec-cdm@uowm.gr

 

ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας

Καστοριά
Περιοχή Φούρκα, Ταχ θυρίδα 30, 521 00 Καστοριά